Artikler


Her kan du holde dig opdateret på de seneste artikler fra Institut For Cyber Risk. Vi bestræber os på at dele relevante erfaringer, kompetencer og ny viden. God læselyst!
  • Se alle
23.03.23

Cybersikkerhed er ikke længere en ekstraomkostning; det er en obligatorisk investering

I dagens digitale tidsalder er cybersikkerhed en af de mest presserende udfordringer, som organisationer og enkeltpersoner står overfor. Med stadig mere sofistikerede og omfattende cyberangreb er det ikke længere muligt at ignorere cybersikkerhed...
26.01.22

Oversigt: Cyberangreb i andet halvår af 2021

Også i andet halvår af 2021 indtraf et større antal cyberangreb mod både offentlige og private organisationer. Ransomware-angreb var igen betegnelsen for en stor del af angrebene.
13.01.22

Kære CEO: Hvis du ikke træner, risikerer du at miste din forretning!

Hvis jeres ”hoveddør” til huset er låst, vil hackerne hellere finde et ”åbent kældervindue” end at bruge tid og energi på at bryde låsen op.
14.10.21

Oversigt: Cyberangreb i første halvår af 2021

Verden oplever stigende cyberkriminalitet. Antallet af anmeldte ransomware-angreb er femdoblet fra 2019 til 2020. Læs om en række af de fremtrædende cyberangreb for første halvår af 2021 her.
12.05.21

Tag dit cyberansvar alvorligt

IT-chefen kender godt vigtigheden af at sikre organisationen mod IT-kriminalitet og ved også, at der er så mange aspekter, som gør, at cybersikkerhed er enormt kompliceret. Men bliver der gjort nok, og hvad er nok? At høre om organisationer, der...
23.03.21

Når det drejer sig om cyberrisici, har man simpelthen ikke råd til ledelsens manglende fantasi

Hvad sker der med en organisation, hvis ledelsen har manglende eller ingen fantasi til at forstå konsekvenserne af et cyberangreb?
14.01.21

Hvorfor er vi vores egen værste fjende?

På trods af at cybertruslerne er konstant stigende, er vi vores egen værste fjende. Vi gør det alt for nemt for hackerne. Lige fra elendige adgangskoder, til at klikke på mistænkelige links, til ikke at holde vores systemer opdateret, lader vi...
29.12.20

US Treasury ramt af hackerangreb gennem 3. parts software, nøjagtig som Mærsk, der blev ramt i 2017

Softwaren Orion, fra amerikanske SolarWinds, er blevet anvendt som indgang til US Treasury’s interne netværk.
29.11.20

Ransomware-angreb er stigende, har du en beredskabsplan på plads?

Ransomware-angreb er stigende, har du en beredskabsplan?Langt de fleste organisationer har ingen ransomware-beredskabsplan, eller også er de ikke bekendt med, at der findes en.
02.08.20

Er bestyrelsen ved at tabe kampen til cyberkriminalitet

Det er umuligt at fjerne cybertrusler, så det er den øverste ledelses problem at beskytte organisationerne mod truslerne uden at forstyrre forretningsinnovation og vækst.
23.06.20

De to mest alimindelige årsager til at virksomheder bliver hacket

Langt de fleste succesfulde hackerangreb skyldes de samme basale problemer, som gør virksomheder unødige sårbare.
22.05.20

Hvad er det bedste forsvar mod phishing?

Uanset om der i emnefeltet står “Din konto vil blive lukket!” eller e-mailadressen er kendtbank@banker.eu, så har vi alle modtaget den slags yderst ringe phishinge-mails hvor vi trækker på smilebåndet og efterfølgende sletter.
23.04.20

Den næste milliard cyberkriminelle

Hvert år strømmer flere og flere personer ud på internettet og bliver med et en del af et globalt samfund, hvor man kan komme i kontakt med alle, der er tilsluttet. Det er en af de største muligheder for virksomheder og et stort personligt...