Phishing – en giftig angrebsform


Sikkerhedstruslen fra phishing er en af de mest udbredte og skadelige metoder, som cyberkriminelle anvender for at få adgang til organisationens fortrolige oplysninger, økonomiske data og personfølsomme oplysninger. Det er afgørende for organisationer at forstå og tackle denne trussel, og en effektiv metode er at træne medarbejderne i at identificere og modstå denne giftige angrebsform.

Nok fortvivlet, men ikke fortabt!
Ved at bruge phishing awareness-tests som et læringsværktøj giver de medarbejderne mulighed for at blive testet under kontrollerede forhold og lære fra deres fejltagelser. Phishing awareness-tests fungerer ved at sende simuleringer af phishing-e-mails til medarbejderne for at teste deres evne til at genkende og rapportere mistænkelige meddelelser.

Ved at gøre dette skabes et sikkert miljø, hvor medarbejderne kan lære at identificere og undgå fælder, i stedet for at blive udsat for reelle phishing-angreb fra it-kriminelle. Nok kan du blive fortvivlet over hvor mange af dine kollegaer som uheldigvis kommer til at klikke på links m.v. de ikke skal klikke på men, fortabt er du ikke – du er nemlig i gang med at uddanne dine medarbejdere.

Det gælder om at reducere risikoen for at falde for phishing-angreb betydeligt. Medarbejdere, der deltager i træningen, bliver bedre rustet til at identificere de vigtigste advarselssignaler på phishing-forsøg, såsom ukendte afsendere, grammatiske fejl, dårlig formatering, anmodninger om følsomme oplysninger og presserende anmodninger om handling.

 

Tager du truslen fra phishing alvorligt og træner dine medarbejdere i at genkende og modstå phishing-angreb?

 

En evig kamp og en løbende proces
Det er værd at bemærke, at træning og phishing-tests bør være en løbende proces, da truslen mod phishing udvikler sig konstant og forbliver en evig kamp. Cyberkriminelle bliver mere sofistikerede og bruger avancerede teknikker til at narre folk. Derfor er det vigtigt at opdatere træningen og teste medarbejdernes evner regelmæssigt for at sikre, at de er rustet til at modstå de seneste phishing-trends.

Netop derfor lancerer IFCR sommerkampagnen “Phishet og Fortabt”, hvor vi tilbyder 4 phishing-test til prisen af tre. Så har du mulighed for kontinuerligt at uddanne dine medarbejdere, skabe en mere sikker arbejdsplads og beskytte organisationens værdifulde data.

Læs mere om vores sommerkampagne Phishet & Fortabt – klik her!