Hvad har Cyber Awareness Training og Matador til fælles?


Hvad er det, der gør, at Matador i årtier er blevet vist på dansk TV igen og igen? Og hvad er det, der gør, at nogle film sælger millioner af billetter, mens andre ikke sælger nogen? Og hvorfor er det overhovedet relevant i forhold til Cyber Awareness Training?

Analogien er jo åbenlys. Hvis Cyber Awareness Training ikke bare er et compliance-tjek, men et reelt ønske om at ændre adfærd hos medarbejderne og opnå en forbedret sikkerhed samt skabe tryghed, kræver det topprofessionelt, engagerende og humoristisk indhold. Indhold, der fanger, inspirerer og inkluderer medarbejderne på en interessant og kreativ måde, og ikke bare ligegyldigt og uinspirerende materiale og universer som man finder alt for mange steder.

Det er tydeligt, når der ligger en professionel produktion bag. Hos IFCR har vi hyret nogle af landets bedste storytellere og animatorer...

Det er ikke spor anderledes end forskellen på en god og en dårlig film eller tv-serie. Det er tydeligt, når der ligger en professionel produktion bag. Hos IFCR har vi hyret nogle af landets bedste storytellere og animatorer for at skabe en rød tråd og et univers, der kan føre til den forandring, som er nødvendig, hvis man vil ændre adfærd og samtidig øge sikkerheden. Da adfærdsændring kommer via gentagelser og vedholdenhed, kræver det høj kvalitet at fastholde engagementet hos brugerne.

Hvad bør indgå i din beslutning?

Når man står overfor at skulle vælge, i hvilken retning man skal gå med Cyber Awareness Training, er der meget andet end pris, der bør indgå i overvejelserne. Det kan være dyrt i længden at vælge billigt. Man skal også være varsom med alene at vælge ud fra egne præferencer. Humor er desværre ikke universelt og objektivt, og da det gælder om at ramme bredt, kan det være godt at vejre stemningen blandt modtagerne af træningen.

Ligeledes bør man se på leverandørens forudsætninger for at levere det høje faglige niveau, der er en forudsætning for at opnå højere sikkerhed. Mange har forsøgt sig med at producere awareness-materiale. Ikke alle er kommet lige godt i mål med det. Hvis man går materialet efter i sømmene, vil man ofte kunne gennemskue, om der er tilstrækkelig faglig dybde bag.

Cyber Awareness Training koster både tid og penge, og en fejlinvestering kan derfor vise sig at være meget kostbar og katastrofal for sikkerheden. Gå et spadestik dybere næste gang du står overfor at skulle investere i Cyber Awareness Training – det betaler sig.

Cyber Awareness Training


Cyber Awareness Training handler om at uddanne og træne organisationens medarbejdere, så de fungerer som det vi hos IFCR kalder for “den menneskelige firewall”.

Således kan opmærksomme medarbejdere bidrage til, at organisationen står stærkere mod angreb fra it-kriminelle.