Dårlig cyberhygiejne koster virksomheder dyrt

Sandheden er, at det meste af den cyberkriminalitet, som er til stede i dag, ikke er et resultat af store brute force-angreb eller lignende, men en konsekvens af, at flere organisationer ikke har tilstrækkelig fokus på de “små” ting, for eksempel stærke adgangskoder og hyppige software patches.

Læser man artikler om databrud og hackerangreb, vil man hurtigt opdage, at dårlig cyberhygiejne stadig er et af de absolut største problemer i forhold til cybersikkerheden i dag.

Det frustrerende er, at de fleste ved, at dårlig cyberhygiejne er et problem. De sikkerhedsansvarlige ved det, den complianceansvarlige ved det, og de kriminelle ved det også – og de kalkulerer med det. For mange virksomheder skal der desværre et alvorligt wakeupcall til, før cyberhygiejne bliver prioriteret.

Er dine investeringer i sikkerhedsløsninger spildte?
Igen i år kommer organisationer til at bruge millioner af kroner på diverse sikkerhedsløsninger for at beskytte data, så de trygt kan arbejde med data og forretningssystemer.

Desværre bliver de mest grundlæggende initiativer ofte glemt, når det gælder en god cyberhygiejnepraksis. Derfor kan selv de bedste intentioner i mange sammenhænge betyde, at investeringerne er spildte.

Så god cyberhygiejne er simpelthen grundlaget for, at alle dine øvrige sikkerhedsaktiviteter kommer til deres berettigelse.

Alle bør støtte op om god cyberhygiejne
Det vigtigste, du kan gøre for at beskytte dit brand og dine kunder, er at støtte op om en god cyberhygiejne.

Ledelsen bør erkende, at en dårlig cyberhygiejne er alles ansvar og ikke kun brugerens. Virksomheder og organisationer bør i stedet integrere det i deres applikationer og netværk samt sikre gode processer, der kan automatiseres for at sikre den bedste udbredelse.

Det er vigtigt at få belyst alle de sikkerhedsrisici, som organisationen er eksponeret overfor, samt få etableret de mest basale cyberhygiejneprocesser.

Indsigt er nøglen
Kilden til dårlig cyberhygiejne er ikke bare dovenskab, men også mangel på indsigt og til tider de rigtige værktøjer. Her kan den rigtige cyber risk-partner spille en uvurderlig rolle ved at hjælpe din organisation med at identificere sunde sikkerhedsvaner og vedligeholde et højt niveau af cyberhygiejne.

Hvis du er klar til at kvitte de dårlige cyberhygiejnevaner, er Institut for Cyber Risk klar til at hjælpe dig.